APK KEURING

Dankzij de APK-keuring is het een stuk veiliger geworden op de Europese wegen. Ook het milieu profiteert, want de keuring levert schone en veilige auto’s op, ook als ze ouder zijn. Elk Bosch Car Service autobedrijf heeft zijn eigen APK keurmeester in dienst. Die ziet er streng op toe dat banden, remmen, verlichting en andere vitale onderdelen geschikt zijn om de weg weer op te kunnen.

Het controleren van uw auto

Bij een APK keuring controleren wij vooral de technische staat van de auto. Wij willen namelijk dat u veilig en comfortabel op weg kunt. Het is bovendien een wettelijke keuring waarbij er een aantal eisen aan de auto gesteld worden. Bekijk hieronder enkele controlepunten om aan die eisen te voldoen:

  • Motor
  • Banden (profiel, staat)
  • Reminrichting en stuurinrichting
  • Verlichting
  • Carrosserie (roest)
  • Ophanging

Maar er zijn nog meer controlepunten. U kunt deze samengevat terugvinden op de internetpagina van de RDW.

APK keuring in combinatie met onderhoud

De APK-keuring bestaat in Nederland sinds 1985. De keuring is een groot succes omdat 71% van alle keuringen in combinatie met een onderhoudsbeurt worden uitgevoerd. Eventuele gebreken worden daardoor meteen hersteld, waardoor er relatief weinig auto’s worden afgekeurd. Wij adviseren daarom ook altijd om bij een onderhoudsbeurt een APK keuring uit te laten voeren. In combinatie met onderhoud is de APK keuring namelijk gratis.

Wanneer is mijn APK keuring eigenlijk?

Het is belangrijk om te weten wanneer uw APK keuring verloopt. U kunt dit altijd opvragen bij ons en als nodig, gelijk een afspraak inplannen. Als de APK keuring namelijk verlopen is, is uw voertuig niet meer verzekerd. Met alle gevolgen van dien. Daarbij komt dat u wellicht een boete ontvangt voor het niet op tijd laten keuren van uw voertuig.

WAAROM AUTOBEDRIJF OP DE HOEK?

Juiste prijs-kwaliteit verhouding
Altijd de juiste apparatuur in huis
Op de hoogte van de laatste techniek
Snelle service
Direct de juiste diagnose

Melkweg 1, Lemmer
0514-561616
Menu